Krajalnica po angielsku

W składach a w gospodarstwach domowych bardzo często występuje potrzeba pokrojenia czegoś w proste, cienkie plastry. Działa to przede każdym wędlin, serów i pieczywa, jednak daje się, że krajalnica jest wykorzystywana też do własnych celów, na model do krojenia warzyw lub produktów, gdy wymagamy ich w istoty cienkich plasterków.

W relacje od tego, co zamierzam kroić na krajalnicy, jest ona dostarczona w określone ostrze - dobre lub ząbkowane. Ząbkowane dane jest do krojenia pieczywa, co powoduje łatwo "wgryźć się" w jego formę i stosuje równe kromki, nawet przy krojeniu miękkiego, świeżego pieczywa. Z zmianie jeżeli idzie o wędliny lub sery, chce nam szczególnie na małych, równych plastrach, które kręci się szybko i bez świadomego wysiłku. Do tego planu używamy krajalnicy z prostą, tylko bardzo wysoką krawędzią, która doskonale radzi sobie z konkretnymi, jak oraz niezwykle małymi wędlinami i serami.

Krajalnica Maga 310p to oczywista maszyna do cięcia, polecana szczególnie do domów gastronomicznych także do sklepów. Jest wykorzystywana przez producenta ze powodu na naszą dużą odporność i łatwość obsługi. Dzięki tym markom każdy, po pierwszym przeszkoleniu z działu bezpieczeństwa oraz higieny pracy, może przystąpić do lekturze z krajalnicą i proponować naszym klientom wędliny lub sery pokrojone w precyzyjne plastry. Krajalnice dobrych firm pozwolą na krótkie uporanie się z pokrojeniem znacznej dawki wędlin lub serów, przy minimalnym nakładzie działalności i chęci pracownika. Taka krajalnica w zakładzie pozwala znacznie zaoszczędzić czas, jaki kiedyś wykorzystywano na krojenie artykułów na plasterki. Dodatkowo, krajalnice dzięki regulowanemu zakresowi grubości plastra, pozwalają odkroić gruby, równy plaster, bądź pokroić wędlinę na cieniutkie, niemal przezroczyste plasterki, jak ostatnie stanowi wymagane na przykład w sukcesu szynek surowych, które jada się tylko w plasterkach grubości bibułki.